Erzsike

ERŐSSÉGEM A KOROM!
Farkasné Erzsébet vagyok Mentálhigiénés kineziológus, zumba oktató Rekreációs Senior tréner, Fogyatékkal Élők Edzője. 


1949.06.21.-én születtem ki lehet számolni hány éves vagyok!
Eredeti hívatásom pedagógus, amit egy baleset miatt nem folytathattam, így átképeztem magam Hellinger családfelállító kineziológusnak. Kilenc Kineziológiai ág oktatója vagyok. 2000-ben elvégeztem a SOTE mentálhigiénés szakát (A kineziológia szó mozgástudományt jelent.)

Mindig szerettem a táncot, de nem, illetve kevés alkalmam volt művelni azt.

Így amikor 2010-ben elvégezhettem a Zumba B1 képzést, bizony nagyon izgultam, de bíztam abban, hogy sikerülni fog a Zumba Goldot hazánkban elterjeszteni.
De mi is az a Zumba Gold?

Zumba-Gold® az a Zumba Fittnes azon speciális ága, amit időseknek, túlsúlyosaknak illetve azoknak fejlesztettek ki, akik valamilyen ok miatt nem tudják az erős megterheléssel járó sportokat a zumba fittnest végezni.
A fentiekből adódik, hogy hazánk legidősebb aktív zumba oktatójaként hivatásomnak tekintem, hogy mozgásterapeutaként arra specializáljam magam, hogy a testi-lelki-szellemi nehézséggel küzdőket, a túlsúlyosokat, a mozgásukban akadályozottakat, az időseket hozzá segítsem az egészségesebb életvitelhez, az egészséges mozgáshoz, hogy a mozgás a tánc, egyszóval a zumba erejével jobbá tegyék életüket, egészségesebbek, szebbek legyenek.

Hitvallásom szerint "a zumba nemcsak egy fittnes óra, hanem egy olyan közösségépítő terápiás metódus amely a pozitív életérzésen, az egymás elfogadásán túl, életörömöt, egészséget, békét, boldogságot hoz az emberek életébe. 

"2012.december 2-án elsőként kaptam meg a Sinkó Tamás Emlékdíjat, mint Magyarország leginspirálóbb zumba instruktora.

Eddigi tapasztalataim szerint is hatékonyan tudom segíteni/átsegíteni a túlsúllyal küzdőket, azokon testi-lelki és szellemi nehézségeken, amelyek a folyamatban előtérbe kerülnek..
A dologhoz a bátorságot a saját tapasztalásom adta.
2011.02.02 óta oktatom a zumbát! Akkor 61 éves és 105 kg voltam és bizony a gyermekkori ízületi mozgásszervi betegségek gyötörtek.

Ma 75kg vagyok és fogyáson túl, sokkal egészségesebb, mint addig.
Mai időszakra heti 7 órában tanítom a Zumba Goldot és azt is elmondhatom, hogy most már az általam vezetett csoportok tagjaiból sokan követték a példámat:
Eredményeim:

2012-től jár hozzám tehát egy éve az egyik 53 éves hölgy tagom, akinek súlyos életveszélyes emésztési problémái voltak/vannak ami miatt nem volt képes fogyni így a találkozáskor 137kg volt. Az eddigi eredménye: ma 94kg, és a gyógyszereit is elhagyhatta. 


A másik 58 éves hölgy szintén egy éve gerinc műtéten esett át. Ma heti 2 alkalommal hozzám jár Zumba Goldra.


Legyen itt a harmadik példa mozgásszervi fájdalmai miatt 101kg meghízott 56 éves hölgy, akinek persze ettől a fájdalmai még inkább felerősödtek. Eredménye: Két év alatt lefogyott 78kg-ra a fájdalmai megszűntek!

Képesítéseim: 

2010.11.28.-án végeztem a Zumba B1 instruktori képzést,

2011.01.15-én Prágában a Zumba-Gold képzést, de meg van a B2, Gold-toning, Atomic, Toning, Sentao képesítésem is.
2012.06.10 Sport és Táncoktató diplomám

2012.09.10. Rekreációs Senior tréneri oklevelet is megszereztem!

2018 Aquva zumba képesítés
2019 Sportkineziológus képesítés


Szeretettel várom óráimon, ha szeret egy kritikamentes, elfogadó légkörben táncolni és az ön célja is az, hogy napról napra egészségesebbé váljon

Farkasné Erzsébet Sinkó Tamás díjas Zumba instruktor +3630/9964166
ZIN Regisztrációs számom: 114330


További információk az alábbi honlapon

www.kineziologia1.hu/zumba-gold/

https://youtu.be/DKe5mhDrLOA